К вопросу о концентрации «остаточного» аммиака в полости желудка у больных язвенной болезнью 12-ти перстной кишки в разные фазы патологического процесса - Авраменко, А.А.; Петрашенко, Н.П.; Жуков, В.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Було комплексно обстежено 67 хворих виразковою хворобою 12-ти палої кишки до і після проведення антигеліко- бактерної терапії. Було виявлено, що після проведення ерадікації концентрація „залишкового» аміаку у шлунковій порожнині знижується у 2,5 рази.