Эколого-гигиеническая оценка применения диоксида хлора на объектах транспорта - Петренко, Н.Ф.; Мокиенко, А.В.; Шутько, М.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Вода признається найбільш епідемічно значущим об'єктом зовнішнього середовища, що обумовлено можливістю масового зараження людей рядом важких інфекцій, які передаються з водою. Дані літератури і результати власних досліджень дозволяють рекомендувати діоксид хлора (ClO2) для дезинфекції води на об'єктах транспорту як альтернативу хлору (Cl2).