Можливості застосування адрибластину з метою моделювання токсичного ураження яєчок - Холодкова, О.Л.; Пихтєєв, Д.М.; Щербатюк, А.Л. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2006)
Описані морфологічні особливості тканини яєчок мишей у динаміці після введення антибіотику антрациклінового ряду - адрібластину в різних дозах. В сім'яних канальцях мишей виявлялося зменшення кількості сперматогоній та інших клітин сперматогенного епітелію навіть до повного їх зникнення. Зміни в канальцях мали дозозалежний характер, і при дозі препарату 10 мг/кг ці зміни виявилися незворотними. При застосуванні менших доз препарату спостерігалася наступна регенерація сперматогенного епітелію.