Необхідність створення в Україні нового національного органу з прав людини - Бурлак, О.В. (Часопис Київського університету права, 2010)
Стаття присвячена питанню вдосконалення національного механізму захисту прав людини. Автором пропонується створити додатковий інституційний орган у цій сфері у відповідності з міжнародними стандартами, що стосуються статусу і функціонування національних установ із захисту і заохочення прав людини, зокрема Паризьким принципам 1991 р. Ключові слова: національна установа із захисту і заохочення прав людини, Паризькі принципи, міжнародні стандарти із прав людини, імплементація міжнародних зобов’язань у внутрішнє право держави.