Право і християнство як чинники механізму реалізації прав людини - Лавренюк, В.М. (Часопис Київського університету права, 2010)
Досліджується питання взаємозв’язку і взаємовпливу права і християнства як факторів механізму реалізації прав людини. Бо саме вони виступають важливими соціальними регуляторами, що впливають на свідомість суб’єктів завдяки встановленим загальним правилам, закликаючи їх до правомірних дій. Головна увага приділяється правам людини, бо вони знаходяться у центрі дискусій, присвячених політичним і моральним проблемам. Перш за все це стосується правової регуляції сфери відносин громадянина з державою, в яких бачиться не тільки захист своїх прав від їх порушення, а й їх активне сприяння релізації; цих прав. Ключові слова: права людини, гарантії; прав і свобод, механізм реалізації, держава, християнство, мораль, релігійні норми.