Влияние соотношения протекционизма и либерализации в международной торговле страны на конкурентоспособность ее экономики - Ляшенко, С.В. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Сучасний механізм держрегулювання міжнародної конкурентоспроможності в розвинених країнах містить стратегію, методологію й методику стратегії розвитку конкурентоспроможності й організаційно-економічний механізм реалізації — систему інститутів, методів і інструментів підтримки й збільшення конкурентоспроможності. Ключові слова: протекціонізм, лібералізація, міжнародна торгівля, конкурентоспроможність.