Програмний комплекс технологічної підготовки та управління будівельно-монтажними роботами з використанням інформоб’єктів - Бабіч, В.І.; Перевертун, І.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
Робота присвячена проблемам комплексного автоматизованого управління житловим і комунальним будівництвом в Україні за допомогою власного програмного комплексу «Karts Planner 1.0». Особлива увага зосереджена на актуальних нині для будівельних корпорацій проблемах ресурсозбереження, прискорення та індустріалізації будівельно-монтажних робіт. Зокрема, запропоновано нову імітаційну модель для ефективної технологічної підготовки та управління будівництвом з використанням інформоб’єктів – повних моделей будівельних об’єктів (на компакт-дисках, Flash-пам’яті), описаних компактними і зручними лінгвістичними засобами з підключенням детальних довідників технологічних операцій та транспортно- технологічної комплектації.