Сутність державного регулювання в галузі діяльності аудіовізуальних засобів масової інформації: до постановки питання - Вознесенська, О.А. (Часопис Київського університету права, 2010)
Актуальність матеріалу, викладеного у статті, зумовлена нагальними потребами держави у формуванні в Україні інформаційного суспільства. Сучасний період його розвитку характеризується значним зростанням ролі інформації та інформаційних технологій, що призводять до активізації інформаційної діяльності з приводу одержання, використання, поширення та зберігання інформації. У зв’язку з цим актуалізується проблема державного регулювання інформаційно-правових відносин, що складаються у процесі діяльності одного з потужних демократичних інститутів - аудіовізуальних засобів масової інформації. У статті аналізується сутність державного регулювання в означеній галузі. Ключові слова: державне регулювання, державне управління, інформаційна сфера, аудіовізуальні засоби масової інформації.