Требования к токсиколого-гигиенической оценке продуктов термической деструкции синтетических и полимерных материалов, используемых в угольных шахтах - Теплова, Т.Е.; Мухин, В.В.; Путилина, О.Н. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2007)
Проведені експериментальні дослідження токсичності продуктів горіння синтетичних та полімерних матеріалів, які призначені для використання в вугільних шахтах у порівнянні з природними матеріалами (вуглецем та деревиною). Розроблені вимоги, щодо регламентування вимог їх використання у вугільних шахтах, та методичні підходи, які дозволяють повисіти надійність гігієнічної експертизи.