Технологічні особливості створення нового препарату мікрогуміну - Волкогон, В.В.; Бердніков, О.М.; Волкогон, К.І.; Штанько, Н.П. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Представлено результати досліджень з розробки технології виробництва нового біологічного препарату мікрогуміну. Показано, що поєднання біологічно активного екстракту біогумусу із суспензією клітин активного азотфіксувального штаму азоспірил у певному співвідношенні дозволяє отримати препарат, що має адитивний стимулювальний вплив на ріст і розвиток рослин ярого ячменю та активність асоціативної азотфіксації.