Аверком – новий вітчизняний препарат нематоцидної і фітостимулювальної дії - Білявська, Л.О.; Калмикова, Н.О.; Лінік, В.В.; Козирицька, В.Є.; Валагурова, О.В.; Іутинська, Г.О. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Комплексний авермектин-вмісний препарат аверком та його композиції з регуляторами росту рослин емістимом С і біоланом стимулювали ріст, розвиток і урожайність рослин огірка сорту Анжеліна. Висота рослин збільшувалась на 4-5 % у порівнянні з контролем; сумарна кількість зав’язі зростала при використанні аверкому на 23 %, аверкому з емістимом С – на 46,2 %, у той же час, кількість пустоцвітів зменшувалась відповідно у 2,0 і 1,2 раза. У варіантах “аверком” та “аверком+ емістим С” було зібрано урожай огірків, вищий за контроль на 20,8 та 25,2 %.