Кластеризація як спосіб підвищення стійкості суб’єктів малого бізнесу - Квілінський, О.С.; Степанова, Т.О. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Проаналізовано показники економічного розвитку суб’єктів малого підприємництва в контексті розвитку сфери торгівлі. Розглянуто процес кластеризації суб’єктів підприємництва на прикладі формування спеціалізованих торгових центрів. Запропоновано методику гармонізації інтересів учасників кластера шляхом обґрунтування їх інтересів. На основі проведеного дослідження подано рекомендації щодо формування об’єднань кластерного типу з метою підвищення ефективності роботи суб’єктів малого підприємництва і досягнення синергетичного ефекту таких організацій. Ключові слова: кластер, кластеризація, гармонізація інтересів, суб’єкти підприємництва, малий бізнес, синергетичний ефект.