Сутність поняття «інноваційна діяльність» як соціально-економічної категорії - Поліщук, О.О. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Із розвитком ринкового середовища процес інтелектуалізації економіки став невід’ємною частиною й невичерпним джерелом активного й динамічного зростання економічної сили країни. Цей процес найбільш чітко простежується в постійному збільшенні значення інноваційної діяльності, яка відіграє головну роль в розвитку як країни в цілому, так і підприємства. Ключові слова: інноваційна діяльність, інтелектуалізація економіки, динамічне зростання, ефективне використання інновацій, науково-технічний прогрес.