Оценка экономической эффективности экологического менеджмента предприятия - Александров, И.А.; Половян, А.В.; Окуловская, А.С. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Запропоновано підхід до оцінки системи екологічного менеджменту на підставі тіньових цін і трансцендентно-логарифмічної функції. При цьому тіньові ціни визначаються як альтернативні витрати, що відображають дійсну вартість ресурсу. Запропонований підхід до оцінки економічного збитку використано для проекту припинення використання озоноруйнуючих речовин, який підтверджують ефективність застосування даного методу. Ключові слова: екологія, менеджмент, ефективність, регіон.