Ефективність застосування протипухлинної аутовакцини в лікуванні хворих з різною морфологічною структурою раку молочної залози - Зайчук, В.В.; Щепотін, І.Б.; Чешук, В.Є.; Потебня, Г.П.; Лісовенко, Г.С.; Пономарьова, О.В.; Караман, О.М.; Савоста, А.В.; Савцова, З.Д. (Онкологія, 2006)
Резюме. Проаналізовано результати використання у хворих на рак молочної залози (РМЗ) ІІ стадії протипухлинної аутовакцини (ПАВ), яку виготовляли шляхом оброблення аутологічних пухлинних клітин продуктами синтезу B. subtilis 7025 залежно від стадії морфологічної структури РМЗ. Установлено, що застосування ПАВ ефективне у хворих, які мали інфільтративно-долькову та інфільтративно-протокову структуру РМЗ. Доцільність і схеми застосування досліджених ПАВ у лікуванні хворих з інфільтративною криброзно-скірозною структурою РМЗ потребують подальшого дослідження. Для імунологічного моніторингу у вакцинованих хворих на РМЗ доцільно використовувати реакцію гіперчутливості уповільненого типу і показники активності нейтрофільних гранулоцитів.