Особенности деятельности хедж-фондов как субъектов финансового рынка - Найденов, В.С.; Масалаб, Р.Н.; Белецкий, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Розглянуто етапи становлення хеджфондів, позитивні і негативні сторони їх впливу на економіку, розкрито основні чинники, які стримують розвиток цих фінансових інститутів в Україні. Ключові слова: інвестиційні фонди, капітал, хеджфонди, фондовий ринок, акції, облігації, опціон, інвестиції, стратегія.