Експресія cd95 при хронічній лімфоцитарній лейкемії і кореляція з відповіддю на лікування - Новак, В.Л.; Євстахевич, І.Й.; Матлан, В.Л.; Лебедь, Г.Б.; Цяпка, О.М.; Кароль, Ю.С.; Виговська, Я.І.; Логінський, В.O. (Онкологія, 2002)
Резюме. Досліджено експресію CD95 на лімфоцитах периферичної крові у 72 хворих на хронічну лімфоцитарну лейкемію (ХЛЛ) залежно від стадії хвороби, характеру цитопенії під час застосування деяких схем лікування. Виявлено низький рівень CD95+-клітин (0–5%) у більшості хворих (78%). Різні схеми лікування неоднозначно впливали на кількість CD95+-лімфоцитів. Вірогідне зростання експресії CD95 спостерігали після застосування вінкристину або схеми СОР, а також після спленектомії. Тривалість ремісії імунної цитопенії при ХЛЛ після лікування корелювала зі збільшенням кількості CD95+-клітин під час курсу лікування.