Трансфер фінансово-економічної кризи. Роль МФО - Сльозко, О. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті досліджується зміцнення позицій розвинутих країн в умовах глобалізації світової економіки, які відбуваються переважно за рахунок нівелювання кризової стадії економічних циклів, трансферу кризових ситуацій і кризових факторів до інших країн, скорочення витрат на виробництво і зосередження на випуску найбільш дохідної наукомісткої продукції.