Проблемы привлечения инвестиций в проекты по генерации и использованию метана угольных месторождений - Жикаляк, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Досліджено особливості переходу України від деформованої системи відносин у сфері вивчення та видобутку газу-метану вугільних родовищ до системи відносин, що враховує досвід і досягнення країн із ринковою економікою. Обґрунтовано економічно ефективні правові, геолого-технологічні та податкові фактори залучення інвестицій у метанодобувну галузь Донбасу.----------