Ефективність симбіотичної азотфіксації в агроценозах України - Дідович, С.В.; Толкачов, М.З.; Бутвіна, О.Ю. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Проведено порівняльну оцінку ефективності виробничих і перспективних штамів бульбочкових бактерій колекції Південної дослідної станції ІСГМ УААН у симбіозі з сучасними сортами бобових культур. Визначені високоефективні комбінації “сорти – штами”. Показано доцільність передпосівної інокуляції насіння бобових культур на фоні ґрунтової популяції ризобій.