Ефективність застосування мікробних препаратів у системі захисту хмелюв і дзбудників кореневих гнилей - Венгер, В.М.; Якубенко, І.В.; Ільїнська, М.М.; Надкерничний, С.П. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Вивчено ефективність використання нових мікробних препаратів Хетоміка і Агату 25 К як засобів захисту хмелю від збудників кореневих гнилей. Показано, що обробка головного кореневища хмелю суспензіями зазначених препаратів сприяє значному обмеженню розвитку кореневих гнилей (поширення хвороби зменшилось у середньому в 1,7 раза, а інтенсивність прояву – в 2,2 раза), зменшенню кількості колосоподібних пагонів – на 36,1-77,1 % у порівнянні з контрольним варіантом та суттєвому зниженню зрідженості хмеленасаджень.