Интрамедуллярный дистракционный остеосинтез – современный реконструктивно- восстановительный метод хирургического лечения заболеваний опорно-двигательной системы - Куценко, С.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Ідея подовження кінцівок інтрамедулярними дистракційними апаратами була успішно реалізована професором О.І. Блискуновим у 1993 р. Автори мають результати клінічного застосування інтрамедулярніх дистракційних апаратів у 313 хворих з різними видами ортопедичної патології. Добрі результати отримані в 87,5 %, задовільні – 9,0 %, незадовільні – 3,5 % хворих. Подальше вдосконалення та оптимізація хірургічної технології дозволили створити нові моделі дистракційних апаратів, новее хірургічне оснащення, розширити діапазон застосування.