Уровень половых гормонов крови при гиперпластических процессах эндометрия у женщин репродуктивного и предменопаузального периода - Иванов, И.И.; Дурягин, И.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Обстежено 116 жінок репродуктивного і періменопаузального періодів у віці від від 22 до 52 років. Проведені клинико-лабораторные,ультразвуковое, гистероськопічеськоє і морфометрічеськоє дослідження соськоба ендометрія дозволили прослідкувати залежність рівня прогесерона і естрогену крові від виду профіліратівних процесів ендометрія. Приведені дані вимагають подальшого вивчення з метою розробки оптимального комплексу лікувально- профілактичних заходів у жінок з гіперпластичним процесом ендометрія.