Миовисцеральная рефлекторная коррекция вестибулярных реакций сердечно-сосудистой системы у спортсменов - Мельниченко, Е.В.; Тарабрина, Н.Ю.; Пархоменко, А.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У 30 єдиноборців вивчали вплив тонусу м’язів сегментів С3 –Тh 8 на вестибулярні реакції серцево- судинної системи. Показано, що передстартове зниження тонусу м’язів рефлексогенних зон С3 –Тh 8 зменшує виразність позитивного хронотропного ефекту вестибулярного навантаження на роботу серця (по данным ЭКГ).