Современные процессы стратегического управления на предприятии - Миньковская, М.В.; Кравцова, Е.М. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Розкрито сутність систем стратегічного управління на промислових підприємствах, визначено задачі та цілі, які ставляться при виборі стратегії, місце та роль стратегії диверсифікованого зростання у загальній класифікації економічних стратегій промислового підприємства, а також масштаби диверсифікації залежно від обсягів фінансування. Розкрито роль стратегічного аналізу на етапі вибору часу упровадження диверсифікації виробництва. Запропоновано алгоритм оцінки показників, що відбивають ефективність операційної діяльності підприємства, для визначення ризикових меж на ранніх стадіях виникнення загрози зниження рентабельності. ----------