Особенности морфологического строения кист желтого тела яичников у женщин репродуктивного возраста (электронно-микроскопическое исследование) - Егорова, Я.А.; Загорулько, А.К.; Рыбалка, А.Н.; Давыдова, А.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Проведено електронно-мікроскопічне дослідження кіст жовтого тіла яєчників, резецірованих або видаленних в зв’ язку з їх ускладненням-розривом або перекрутом «ніжки» кісти,у жінок репродуктивного віку. З’ясовані особливості патогенеза, профілактики ускладнень та терапії ціх кіст. Надани практичні ркекомендації.