Особенности контроля состояния и ведения раны после реконструктивной операции у больных с послеоперационными грыжами - Ильченко, Ф.Н.; Деркач, Н.Н.; Сербул, М.М.; Ляшенко, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У статті наводиться методика контролю стану рани та особливості її ведення після реконструктивної операції у 223 хворих з післяопераційними грижами черевної стінки. Показана ефективність своєчасної діагностики та пункційного лікування сіроми під контролем УЗД, як способупрофілактики нагноєння рани в післяопераційному періоді у 97,1% хворих з даною патологією.