Влияние съемных ортодонтических аппаратов на ткани пародонта и слизистую оболочку полости рта у детей с бронхиальной астмой - Колесник, К.А.; Нассонов, А.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Під дією ортодонтичних сил у околозубних тканинах, у кісткових структурах альвеолярного відростка відбуваються складні процеси перебудови тканин. У дітей з бронхіальною астмою в період адаптації до ортодонтичного апарату виявлено обваження клінічних проявів гінгівіту, протезного стоматиту, що вимагає розробки лікувально-профілактичних комплексів, спрямованих на нормалізацію функціональних реакцій в організмі і в порожнині рота.