Состояние процессов детоксикации и обезвреживания липидных гидропероксидов в сетчатке и зрительном нерве в условиях экспериментальной глаукомы - Сердюк, В.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Робота була виконана на кролях з модельованою глаукомою.Визначали активнicть ферментiв глутатiонпероксидази та глутатiон-S-трансферази в тканинах сiткiвки i зорового нерва в динамiцi розвитку глаукомного процесу. Отриманi результати свiдчать про зниження активностi ферментiв глутатiонпероксидази та глутатiон-S-трансферази в тканинах сiткiвки та зорового нерва ока.