Влияние электромагнитного экранирования на инфрадианную ритмику скорости движения планарий Dugesia tigrina - Ярмолюк, Н.С.; Чирский, Н.В.; Шехоткин, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Виявлена інфрадіанна ритміка швидкості руху планарій Dugesia tigrina, яка включає наступні періоди: ≈2d,4; ≈2d,7; ≈3d,2; ≈3d,7; ≈4d,7; ≈5d,8; ≈8d,5; ≈11d,6; ≈12d,8. Електромагнітне екранування змінює інфрадіанну ритміку швидкості руху планарій, що виражається в виражених перебудовах спектрів потужності та зсуві фаз виділених періодів.