Ідея консолідації національних сил суспільства у діяльності легальних українських політичних партій західної України у другій половині 30-х рр. XX ст. - Демчишак, Р. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
З’ясовано місце ідеї консолідації національних сил суспільства у програмних документах та діяльності легальних українських політичних партій Західної України міжвоєнного періоду. Проаналізовано специфіку бачення міжпартійного порозуміння кожною із розглядуваних партій. Досліджено окремі політичні акції українських політичних партій у межах спроб реалізації консолідаційної ідеї у другій половині 1930-х рр.