Проблемы мотивации труда в условиях рыночных отношений - Булеев, И.П.; Атаманчук, Г.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
На основі аналізу рівня заробітної плати й доходів населення виявлено істотні недоліки механізму мотивації праці та виробництва в економіці України. Обґрунтовано необхідність і подано конкретні пропозиції щодо відновлення й розвитку механізму мотивації: матеріальних і моральних стимулів, нормування праці, участі у прибутку й управлінні, реалізації колективних форм організації та оплати праці, внутрівиробничого госпрозрахунку, ув'язуванні динаміки рівня оплати праці та її продуктивності. ----------