Вплив мікробних пестицидів на санітарний стан ґрунту - Омельянець, Т.Г.; Головач, Т.М. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Встановлено, що інтродуковані у ґрунт у значній кількості бактерії, які є діючою основою інсектицидних біопрепаратів, не впливають на процеси мікробного самоочищення і санітарний стан ґрунту. Отримані результати показують, що немає необхідності у розробці гігієнічних нормативів для препаратів на основі Bacillus thuringiensis при використанні їх у рекомендованих нормах витрат.