Метод формування нечіткого логічного висновку із залученням експертного комітету - Теленик, С.Ф.; Бідюк, П.І.; Коршевнюк, Л.О.; Хмелюк, В.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
У роботі розглянуто використання методів експертних оцінок та нечіткої логіки для розв’язання задач прийняття рішень та моделювання складних економічних і соціальних систем. Запропоновано підхід на основі системи нечіткого логічного виведення із зваженою істинністю, що забезпечує врахування індивідуальних вагових коефіцієнтів критеріїв оцінювання об’єктів для кожного експерта при застосуванні експертним комітетом єдиної бази правил системи нечіткого логічного висновку.--------------