Використання мікробіологічних показників для оцінки стану грунту, стічної води та відходів птахівничого комплексу - Тертична, О.В.; Герман, В.В.; Марченко, О.О.; Ященко, С.В.; Мінералов, О.І. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Дослідження ґрунтів, відходів та стічних вод птахівничих комплексів за мікробіологічними показниками необхідне для дотримання вимог екологічної безпеки при веденні тваринництва. Інформативність використання мікробіологічних методів є важливою умовою для оцінки екологічного стану довкілля в зоні розташування таких підприємств.