Алгоритми і методи надання рекомендацій та їх оптимізація - Горностай, М.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2007)
Розглянуто системи надання рекомендацій, їх застосування та роль у сучасному Інтернеті. Формалізована задача, яка має вирішуватись такими системами, та зроблено огляд методів систем сумісного фільтрування. Запропоновано удосконалення алгоритму надання рекомендацій та наведені практичні результати порівняння роботи алгоритмів.