Багатоелементний тепловізор з високою температурною чутливістю та телевізійною частотою кадрів - Сизов, Ф.Ф.; Бехтір, О.В.; Білевич, Є.О.; Голенков, О.Г.; Гордієнко, Е.Ю.; Грінченко, М.Т.; Гуменюк-Сичевська, Ж.В.; Духнін, С.Є.; Забудський, В.В.; Завадський, П.В.; Ільницький, І.І.; Кравченко, С.Л.; et al. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розглянуто основні характеристики та принципи побудови і функціонування малогабаритного тепловізора на основі багатоелементного фотоприймального пристрою формату 2×64 з телевізійною частотою кадрів та високою температурною роздільною здатністю, який було створено за науково-технічним інноваційним проектом НАН України "Організація серійного виробництва портативного інфрачервоного тепловізора для медичної діагностики та контролю тепловтрат в промисловості та комунальній сфері". Ключові слова: фотодіод, багатоелементний фотоприймальний пристрій, схеми зчитування, тепловізор.