Вплив глобалізаційних процесів на національну безпеку України - Шипілова, Л.М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2010)
У статті досліджено вплив глобалізаційних процесів на національну безпеку держав та визначення пріоритетів для України у проведенні зовнішньої і внутрішньої політики як суб’єкта регіональної безпеки.