Створення та впровадження в медичну практику тест-систем для генної діагностики тяжких спадкових захворювань - Лівшиць, Л.А.; Пампуха, В.М.; Ясінська, О.А.; Лівшиць, Г.Б.; Грищенко, Н.В.; Кравченко, С.А.; Нечипоренко, М.В.; Єльська, Г.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2005)
Розроблені тест-системи та створені їх лабораторні зразки, основані на застосуванні ДНК-аналізу для діагностики найбільш поширених в Україні моногенних спадкових захворювань таких як, муковісцидоз, спадковий гемохроматоз, синдром Мартіна-Бела (ламкої Х-хромосоми) та генетично обумовлених форм чоловічого безпліддя. Розроблені тест-системи можуть застосовуватись в спеціалізованих медико-генетичних, педіатричних закладах, центрах з планування родини та клініках, які застосовують допоміжні репродуктивні технології. Ключові слова: мутації, муковісцидоз, спадковий гемохроматоз, синдром ламкої Х-хромосоми, фактор азооспермії, ДНК-діагностика, ПЛР.