Економічна оцінка перспективності розробки родовищ апатитів та фосфоритів в Україні - Бардась, О.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
Розглянуто доцільність промислової експлуатації вітчизняних родовищ фосфоритів і апатитів на основі аналізу кількості та якості кожної копалини й гірничо-геологічних умов їх залягання, які визначають ефективність капіталовкладень та ризики інвестора у процесі промислової експлуатації родовищ.---------