Методологічні основи Екологічної Конституції Землі - Туниця, Ю.; Семенюк, Е.; Туниця, Т. (Вісник НАН України, 2010)
У статті крізь призму сучасного екологічного імперативу та концепції сталого розвитку розглянуто основні методологічні підходи до створення Екологічної Конституції Землі. Значну увагу приділено проблемі глобальної зміни клімату та імплементації Кіотського протоколу. Проаналізовано роль науки у формуванні та впровадженні ЕКЗ.