Політична діяльність в умовах соціально-правової держави - Бебик, В. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Аналізуються концептуальні засади політичної діяльності в історії політичної думки. Означаються детермінанти політичної діяльності, чинники її результативності. Подається типологія політичної діяльності та стилі політичної поведінки. Також наводяться типологія видів політичних відносин та процесів політичного розвитку, на які спрямована по літична діяльність.