Алессандро Вольта і його роль в термоелектриці - Пасторіно, Дж. (Термоелектрика, 2009)
Останніми роками у низці публікацій звертається увага на ту обставину, що, мабуть, не Зеєбек був першовідкривачем термоелектрики, а Вольта [1–4]. У пропонованій роботі ще раз порушується ця тема, оскільки багатьом з наукової громадськості факт відкриття Вольта термоелектрики не відомий, а багато хто ставиться до нього з недовірою.