Разработка научного подхода к классификации активов и финансовых обязательств при определении финансового состояния предприятия в условиях рыночной экономики - Пономарев, И.Ф.; Легченко, О.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Виконано аналіз класифікації активів і фінансових зобов'язань. Доведена їх невідповідність нормативним і методичним документам бухгалтерського обліку. Запропоновано наукові підходи до класифікації активів і фінансових зобов'язань по групах і підгрупах, які найбіл ьш повно відповідають вимогам практичної діяльності підприємства при встановленні рівня його фінансового стану і виборі найефективніших заходів для створення безпечних умов його функціонування. ----------