Проблема взаємовідносин УНР і ЗУНР в сучасній українській історіографії - Тимченко, Р. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2010)
Аналізується стан наукової розробки в історіографії проблеми історії взаємовідносин УНР і ЗУНР. Особлива увага приділяється розгляду сучасних наукових оцінок Акту соборності та його впливу на подальший розвиток боротьби українців за незалежність.