Предметна, конвергентна та інтелектуальна власність: введення до проблеми та спроба класифікації - Радченко, Ю.А. (Економічна теорія, 2011)
Розглянуто розподіл об’єктів власності на "речові" (предметні) і "неречові", запропоновано поділ об’єктів власності за природою (предметна, конвергентна, інтелектуальна власність) та основними умовами користування (пропрієтарна, проміжна, вільна власність) — що дає можливість побудувати чітку типізацію не лише самих об’єктів власності, а й таких похідних елементів, як ліцензії на їхнє використання. Розглянуто характерні риси "конвергентних" товарів як найбільш масового типу продукції на сучасному ринку, а також моделі виводу на ринок товарів з високою часткою інтелектуальної власності.