Щодо питання розмежування повноважень органів державної влади і місцевого самоврядування у сфері зовнішньоекономічних відносин - Ігнатушина, М.І. (Вісник Інституту економіко-правових досліджень НАН України, 2010)
У статті проаналізовано повноваження органів, що складають діючу систему управління зовнішньоекономічної діяльності, проведено порівняльний аналіз кола повноважень органів виконавчої влади і місцевого самоуправління у сфері зовнішньоекономічної діяльності, визначено правові ознаки делегованих повноважень, обґрунтовано необхідність застосування договірного делегування. Запропоновано законодавчо закріпити договірне делегування на рівні із делегуванням за законом.