Специфіка оплати праці робітників видобувних дільниць і необхідність удосконалення її стимулюючої функції - Пономаренко, О.П. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто постійну і змінну частини заробітної плати монетарних компенсаційних витрат, обґрунтовано необхідність удосконалення існуючої системи оплати праці в напрямі збільшення її стимулюючої функції, передбачено заохочувальні компенсаційні витрати, рекомендовано переглянути зарплату робочих технологічних ланцюгів у напрямі посилення мотиваційної функції. ----------