Инновационная стратегическая ориентация деятельности региональных университетов - Бережная, Т.Ф. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2006)
Показано, що до основних стратегічних цілей регіонального університету в даний час відносяться: забезпечення економічної безпеки вузу в ринкових умовах господарювання; збереження і розвиток наукового потенціалу, успадкованого від радянської системи; трансформація змісту освіти і структури підготовки фахівців відповідно до потреб ринку праці; забезпечення високої якості освіти на основі реалізації концепції тотального менеджменту якості; створення економічних механізмів взаємовигідної інтеграції сфери вищої професійної освіти з потенційними споживачами науково-технічних знань і працедавцями. ----------