Соціальна реальність як текст - Кузь, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2008)
У статті досліджується соціальна реальність як знаково-символічна реальність, що фокусується у феномені культури як багатопланова й багатовимірна семіосфера. Відмовляючись від антропоцентричного трактування соціальності, сутність саме людської соціальності вбачається у створенні культурних текстів у процесі комунікації, що дозволяє розглядати соціальну реальність у цілому як гіпертекст з ідеологічними конотаціями.